Μια μη επεμβατική, ανώδυνη θεραπεία για την στεφανιαία νόσο και την καρδιακή ανεπάρκεια.

Tags: piesh  

Τι είναι ένα holter 24-ωρης μέτρησης αρτηριακής πίεσης;

Το τεστ μετρά την αρτηριακή σας πίεση σε διαφορετικούς χρόνους κατά τη διάρκεια ενός 24-ωρου. Μια φουσκωτή περιχειρίδα ασφαλίζεται γύρω από το χέρι σας και συνδέεται με μια μικρή συσκευή παρακολούθησης. Η περιχειρίδα θα φουσκώνει και ξεφουσκώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα επί μία περίοδο 24 ωρών για τη μέτρηση και καταγραφή της αρτηριακή σας πίεση. Δεν χρειάζεται να μείνετε στο νοσοκομείο αλλά μπορείτε να συνεχίσετε με τις συνήθεις καθημερινές σας δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της μέτρησης.


Γιατί χρειάζομαι 24ωρη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης;

Είναι φυσιολογικό για την αρτηριακή πίεση αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω άγχους, άσκησης, του ύπνου ή οποιαδήποτε άλλου είδους πίεση του αίματος που μπορεί να λαμβάνει. Λαμβάνοντας μια μέτρηση της πίεσης του αίματος στην κλινική ή στο ιατρείο δεν είναι πάντα ένας πολύ ακριβής τρόπος ελέγχου.


Τι πρέπει να κάνω, ενώ φοράω την συσκευή μέτρησης της αρτηριακής πίεσης;

Θα πρέπει να συνεχίσετε κανονικά τις καθημερινές δραστηριότητες σας. Κατά τη διάρκεια της περιόδου 24 ωρών του φορώντας την συσκευή, η περιχειρίδα θα διογκώνεται κάθε μισή ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας και κάθε μια ώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όταν αισθάνεστε την εκκίνηση της περιχειρίδας να φουσκώνει, παρακαλούμε να ισιώνετε το χέρι σας ώστε οι μετρήσεις να είναι πιο ακριβείς. Αν φουσκώνει η περιχειρίδα ενώ οδηγείτε, παρακαλούμε να αγνοήσετε την συσκευή και να επικεντρωθείτε στην οδήγησή σας.


Τι χρειάζεται για την εγγραφή στο φύλλο ημερολογίου;

Εμείς θα σας δώσουμε ένα φύλλο ημερολογίου, έτσι ώστε να να γράψετε τις ακόλουθες σημαντικές πληροφορίες κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

• Κάθε άσκηση που κάνετε

• Οποιαδήποτε συμπτώματα βιώνετε, όπως πονοκεφάλους ή ζαλάδες

• Σε κάθε αρτηριακή πίεση την φαρμακευτική αγωγή σας που λάβατε και την δόση της.

• Λεπτομέρειες για κάθε αλκοόλ που καταναλώνετε.


Τι πρέπει να κάνω μετά την μέτρηση?

Παρακαλούμε να θυμηθείτε να επιστρέψετε την συσκευή στο γιατρό. Στη συνέχεια ο γιατρός θα αναλύσει τις καταγραφές και θα τις συζητήσει μαζί σας.

Scroll to top