Μια μη επεμβατική, ανώδυνη θεραπεία για την στεφανιαία νόσο και την καρδιακή ανεπάρκεια.

 

Τι είναι ένα τρίπλεξ (υπερηχοκαρδιογράφημα) καρδιάς;

Ένα υπερηχοκαρδιογράφημα είναι μια δοκιμή που χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να δημιουργήσουν μια κινούμενη εικόνα της καρδιάς. Είναι παρόμοιο με το υπερηχογράφημα που χρησιμοποιείται κατά την κύηση και είναι εξαιρετικά ασφαλές.

Τα κύματα υπερήχων αντανακλούν στην καρδιά για να μετρηθεί το μέγεθος και η λειτουργία της καρδιάς σας για να εκτιμηθεί πόσο καλά λειτουργεί.Επίσης, μας δείχνει την κατεύθυνση και την ταχύτητα του αίματος που ρέει διαμέσου της καρδιά σας και σε όλες τις βαλβίδες της.


Πώς εκτελείται ένα υπερηχοκαρδιογράφημα τρίπλεξ καρδιάς;

Ένας γιατρός θα εκτελέσει το ηχοκαρδιογράφημα. Θα σας ζητήσει να αφαιρέσετε τα ρούχα σας από τη μέση και πάνω και να ξαπλώσετε σε ένα κρεβάτι. Μπορεί να σας ζητήσει να κυλήσετε πάνω στο αριστερό σας χέρι κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Τρία μικρά κολλώδη μπαλώματα, που ονομάζεται ηλεκτρόδια, θα πρέπει να επισυνάπτεται στο στήθος σας και να είναι συνδεδεμένα με το μηχάνημα υπερηχοκαρδιογράφηματος. Εικόνες από την καρδιά σας, θα πρέπει να λαμβάνονται από διαφορετικές θέσεις στο στήθος. Η συσκευή στέλνει υψηλής συχνότητας ηχητικά κύματα προς την καρδιά και καταγράφει τους ήχους από τα κύματα που αντανακλόνται πίσω από την καρδιά. Το υπερηχοκαρδιογράφημα λαμβάνει αυτές τις αντηχήσεις όπως τα ηλεκτρικά ερεθίσματα και τα μετατρέπει σε κινούμενες εικόνες της καρδιάς.


Γιατί χρειάζομαι ένα τρίπλεξ καρδιάς;

Ένα τρίπλεξ καρδιάς δίνει λεπτομερείς εικόνες της καρδιάς σας. Αυτό μας επιτρέπει να εκτιμηθεί με ακρίβεια το μέγεθος της καρδιάς σας, οι βαλβίδες της καρδιάς σας και το πως λειτουργεί. Μπορούμε επίσης να εξετάσουμε την κατεύθυνση και την ταχύτητα του αίματος που ρέει μέσα από την καρδιά σας.


Πόσο ασφαλές είναι ένα υπερηχοκαρδιογράφημα;

Ένα υπερηχοκαρδιογράφημα είναι εξαιρετικά ασφαλές. Δεν υπάρχουν γνωστοί κινδύνοι από την κλινική χρήση των υπερήχων κατά τη διάρκεια αυτού του τύπου δοκιμών.

Ένα υπερηχοκαρδιογράφημα είναι μη επεμβατικό,δεν υπάρχουν γνωστές παρενέργειες των υπερήχων και χρησιμοποιείται χωρίς ακτινοβολία.


Πόσος χρόνος χρειάζεται για να λάβει ένα υπερηχοκαρδιογράφημα;

Μια σύντομη εξέταση σε μια απλή περίπτωση μπορεί να επραγματοποιηθεί σε 15-20 λεπτά. Η πρόσθετη χρήση του Doppler μπορεί να προσθέσει ένα επιπλέον 10-20 λεπτά.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και μία ώρα, όταν υπάρχουν πολλαπλά καρδιακά προβλήματα και τότε το υπερηχοκαρδιογράφημα γίνεται πιο περίπλοκο.


Πότε μπορώ να περιμένω για να λάβω τα αποτελέσματα;

Ένας γιατρός θα υποβάλει έκθεση σχετικά με ηχοκαρδιογράφημα σας αμέσως μετά τη δοκιμή, τα αποτελέσματα θα σας τα αποστείλει και θα μπορείτε να τα συζητήσετε μετά.

 

Scroll to top